torsdag 1 augusti 2013

Desserttips inför helgen? ;)

God kväll finingar!

Har ni det bra? 
Det har vi, 
finbesök av syster, hennes sambo och sötaste hunden,
kan inte bli annat än bra;)
Tänkte bara kika in lite snabbt till er,
innan vi allihop ska in till stan här för att käka på en hyfsat nyöppnad restaurang:)

 Kom ju på att jag aldrig visade er desserten vi åt när M & E var här för några dagar sen! 











Pannacotta med mintkrokant.

Typ världens enklaste att göra. Lägg 3 gelantinbland i kallt vatten i ca 5 min. 
Koka upp 5 dl vispgrädde och tillsätt sedan 
ca 175 gram Marabou Mint Krokant och se till att det smälter helt. 
Lägg därefter i gelantinbladen och rör om väl.
Häll sedan upp i dessertglas/skålar (se till att krokanten fördelas jämnt, 
den har en tendens att lägga sig i botten av kastrullen) 
och ställ sedan in i kylen några timmar.
Ovan valde jag att servera med lite mixade jordgubbar på toppen, 
några "chokladpinnar" och lite citronmeliss,
men man kan ju dekorerar med precis vad som helst, 
bara fantasin som sätter gränserna;)

Enjoy! :D


 

2 kommentarer:

  1. Vilket smarrigt recept, måste absolut provas :)
    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lovar jag att det är! ;) Och som sagt var, superenkelt! :D Kram, Emelie

      Radera