söndag 26 maj 2013

Rabarberbak;)


Ja precis!
Vi har massor med rabarber i trädgårdslandet, 
och igår kilade jag ut och hittade några som var redo att skördas.
Det blev både paj och kräm av det hela:)










Pajen hade behövt lite mer socker,
även om S var sympatisk nog att inte påpeka detta.
Men krämen, den blev verkligen supergod, om jag får säga det själv! :)

Galet lätt var det också,
så lätt att till och med jag kommer ihåg receptet i huvudet..
Här kommer det:


Du behöver: 
ca 6 stjälkar rabarber, 0,5 dl socker, 3 dl vatten och 2,5 msk potatismjöl.

Koka upp vattnet tillsammans med sockret. 
Skala och skär rabarbern i bitar.
Lägg dem i vattnet och koka tills de är mjuka.
Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i långsamt under omrörning.
Låt det koka upp.
Sen ska det bara svalna och det var himla gott med vaniljglass till!;)



Ha nu en fin kväll, 
här ska vi strax iväg på 25-års-firande-fika-mys! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar