söndag 14 september 2014

Valdag & ett hett middagstips: - Pulled Chicken.

Idag är det söndag och valdag, 
vilket innebär att vi allihop måste ta vårt ansvar och palla oss till vallokalen och rösta. 
Vi gjorde det redan igår när vi ändå åkte in till stan. 
Många påstår att det viktigaste inte är vem du väljer att rösta på,
utan att du faktiskt röstar.
Det håller jag med om.
Alla har en skyldighet att lägga sin röst.
Men. Bör man inte också tänka över vilka konsekvenser ens röst kommer till att ha?


Egentligen tänkte jag inte säga så mkt mer om valet,
utan jag ville kika in och ge er ett väldans gott middagstips.


Igår, medan regnet strilade utanför fönsterrutan,
och jag stod i köket med det där vaniljdoftljuset med träveke tänt,
kom jag fram till att det här var en väldigt bra dag att baka på.
Så jag började baka bullar.
Någonstans mellan jäsning nummer ett och valet mellan vilka fyllningar jag skulle ha, 
kom jag på att jag ville testa att göra det så kallade "Pulled Chicken".
Så det slutade med att jag, förutom bullar, även gjorde egna pitabröd till denna väldigt goda rätt.

 Eftersom vädret här idag inte är så mkt bättre än vad det var igår, 
tänkte jag att ni där ute kanske också är sugna på att göra detta till middag?
Det tar ca 2 timmar i ugn, men det sköter ju sig själv,
så jag tyckte att det var himla smidigt.






Hur jag gjorde?
Efter lite googlande och inläsning av lite olika recept, 
hittade jag på en egen version.



Pulled Chicken.

Sätt ugnen på 150 grader.
Skär en stor gul lök i klyftor. Hetta upp olivolja i en gryta (som även är ugnsfast)
och bryn löken. Tillsätt 4 pressade vitlöksklyftor.
Dela 3 stycken kycklingfiléer och lägg ner i grytan. Stek på dem lite snabbt på vardera sida.
Krydda med grillkrydda, salt och svartpeppar. 
Häll över ca 1 dl olivolja, 1 dl grillmarinad och 1/2 dl kinesisk soya.
Rör runt ordentligt.
Ställ in hela grytan med lock i mitten av ugnen, i 2 timmar.
Ta sedan upp kycklingfiléerna och använd två gafflar för att dra isär köttet.
Vill man kan man sila såsen som är kvar i grytan och hälla över kycklingen.

Jag serverade med pitabröd, sallad, avokado och en kall vitlökssås.















 Receptet på pitabröden hittade jag i min gamla Hemkunskapsbok (lite nostalgi på det), 
men ett liknande recept tror jag att ni kan hitta i vilken receptbok (eller på nätet) som helst.





Ha en riktigt bra söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar